Elektronisch

Afvoerbuis Airco

De afvoerbuis airconditioners zijn ofwel het actieve of passieve type van het systeem. Actieve systemen vereisen het gebruik van een actieve klep die voorkomt dat de lucht stroomt uit terwijl het passieve systeem niet.

Het eerste wat je moet begrijpen is dat het anders is dan het uitlaatsysteem van een auto. De uitlaatpijp of het hoofdgedeelte van de afvoerbuis is het deel van het systeem waar het materiaal van de motoren wordt uitgezet. De afvoerbuis wordt verhit en gecondenseerd door de warmtewisselaars in het systeem.

Het belangrijkste nadeel van het uitlaatsysteem is dat het de afvoerbuis niet afkoelt. Koeling is alleen mogelijk door het gebruik van een ventilator of een warmtewisselaar. Uitlaatsystemen worden ook wel actieve koeling genoemd omdat het materiaal direct uit de motor zal vloeien. Actieve systemen produceren geen lawaai tijdens het gebruik.

In een passief systeem komt het materiaal van het uitlaatsysteem uit de afvoerleiding en in de retourleiding die de frisse lucht aan het huis levert. Daarom worden passieve systemen ook wel passieve koelsystemen genoemd.

afvoerbuis airco Wallpaper

Wanneer het systeem actief is, bevindt de afvoerleiding voor de uitlaat doorgang zich onderaan het apparaat. Het uitlaat kanaal bevindt zich in de buurt van het punt waar de motor in de meeste contact met het voertuig staat. Sommige units hebben een inlaatopening naast het uitlaat kanaal. Het doel van de inlaatopening is om te voorkomen dat het vocht zich opbouwt in de leidingen terwijl er frisse lucht in het systeem kan worden opgenomen.

De twee basistypen afvoeren voor uitlaatsystemen zijn de bovengrondse afvoer en de ondergrondse afvoer. De bovengrondse afvoer zorgt ervoor dat de frisse lucht door de afvoerleiding kan komen terwijl de uitlaatgassen de hoofd opening uit gaan. De bovengrondse afvoer heeft niet de juiste ventilatie en het systeem is niet zo efficiënt als de andere systemen.

afvoerbuis airco Leuk

Het systeem wordt meestal omsloten door een dubbele voering of met een drievoudige voering. Door de binnenkant van het systeem kunnen de uitlaatgassen van het apparaat wegstromen. De uitlaat kanalen zijn meestal schroefdraad of een combinatie van vier buizen met een afdichting.

Deze systemen hebben mechanische elektriciteit nodig om te worden bediend. Deze units worden gevoed door diesel of propaan. Het kan worden aangesloten op een elektromotor om te bedienen.

afvoerbuis airco Top

Een efficiënt systeem wordt een hybride genoemd. Dit is een systeem dat zowel passieve als actieve systemen combineert. Het systeem gebruikt slechts één afvoerbuis en één retourleiding voor het hele systeem.

Actieve systemen kunnen worden vergeleken met de passieve, omdat ze niet toelaten dat de uitlaat uitstroomt, maar de uitlaatgassen wel koelen. De actieve systemen, zoals het uitlaatsysteem, vereisen de mechanische brandstof die is gemaakt van diesel. Het andere gas is perslucht.

afvoerbuis airco Beste

Passieve systemen zijn veilig voor de mensen, zolang ze schoon en goed geventileerd zijn. Een actief systeem heeft zijn plaats, maar als een alternatief voor het passieve systeem.

About Author

Comment here